Mikä on taidemuseoiden eettinen vastuu teoshankinnoissa?

Miksi eri valtioilla on erilaiset edellytykset sopeutua ilmastonmuutokseen?

Miksi työn prekarisaatio voi johtaa naisen aseman kurjistumiseen?

Millaisia kolonialistisia piirteitä liittyy ympäristöongelmien ratkaisuun kehitettyihin teknologioihin?

Numeron 1/2016 kirjoittajat

Jarkko Halkonen on pian filosofian maisteriksi valmistuva historian opiskelija Tampereen yliopistolta. Historiassa häntä kiinnostaa erilaisten maailmankuvien vaikutus ihmisyhteisöjen toimintaan.

Veli-Matti Huhta on VTM, HuK, kirjallisuuskriitikko ja vapaa toimittaja.

Mikko Poutanen (FM) on valtio-opin jatko-opiskelija ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa, jonka tutkimuskohteena on poliittinen diskurssi moninaisissa muodoissaan.

Tiina Mattila (FM) on kulttuuriantropologi, joka tekee väitöstutkimusta Oulun yliopistossa. Väitöstutkimuksessaan hän käsittelee pohjoispohjalaisen kerrontaperinteen muutoksia 1900-luvun yhteiskunnallisessa murroksessa.

Annika Puukka on Tampereen yliopistosta valmistunut filosofian maisteri, joka on menettänyt sydämensä elämäkerta- ja sukupuolentutkimukselle.

Tuomas Rantala on filosofian maisteri ja valmistelee Turun yliopistossa väitöskirjaa pääministeri J. E. Sunilasta. Tällä hetkellä työn alla on myös Autoliiton 100-vuotishistoria.

Markus Ristola opiskelee Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja hän on vaihtamassa pääaineensa taloustieteestä talous- ja sosiaalihistoriaan.

Juha Viinikainen (FM) on museoalalla työskentelevä tutkija ja Hybriksen toimituskuntalainen. Hän on myös aloittelemassa poliittisen historian jatko-opintojaan Helsingin yliopistossa. Väitöstutkimus käsittelee kylmän sodan aikaista elokuvakerholiikettä.