Hybris on verkossa ilmestyvä tiedelehti, joka tarjoaa matalan kynnyksen julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille – tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.

ukkoetusivulle2.png

Yliopistoilla kirjoitetaan paljon loistavia tekstejä, jotka eivät kuitenkaan tavoita laajaa lukijakuntaa, koska ne eivät ole missään esillä. Hybriksen tavoitteena on tuoda tuoreet ja kiinnostavat ajatukset luettaviksi ja keskusteltaviksi. Ajattelu on vaikuttavaa vain, jos se jaetaan muiden kanssa.

Hybris haluaa olla helposti lähestyttävä niin kirjoittajille kuin lukijoillekin. Tekstit täyttävät akateemisen kirjoittamisen standardit, mutta niihin on helppo tarttua myös ilman aiempia taustatietoja. Me uskomme, että tieteellinen teksti voi olla myös hauska, viihdyttävä tai jopa provosoiva ilman, että sen uskottavuus ja taso kärsisivät.

Hybriksen perustivat Reetta Eiranen ja Tiina Heikkilä vuonna 2008. Lehti ilmestyi aluksi painettuna, ja syksyllä 2010 julkaisu siirtyi verkkoon. Ensimmäiset numerot keskittyivät historia-alan artikkeleihin ja niitä kustansi Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestö Patina, joka edelleen jatkaa Hybriksen tukemista. Lehden linja on laajentunut alkuvaiheen jälkeen humanistis-yhteiskuntatieteelliseksi. Artikkelit ovat tervetulleita kaikkien humanistis-yhteiskuntatieteellisten tieteenalojen edustajilta.

Lehden nykyiseen toimituskuntaan kuuluvat Flóra Várkonyi (päätoimittaja), Juuso Järvenpää, Laura Kola, Jussi Lahtinen, Josefina Sipinen, Matleena Sopanen, Riikka Suominen ja Mikko Rapo. Hybriksen verkkovastaavana toimii Heikki Nurminen. Toimituskunnan jäseniä yhdistävät opinnot Tampereen yliopistossa. Toimituskunnassa ovat aiemmin toimineet myös Oskari Fritius, Jari Järvenpää, Emilia Kangasluoma, Susanna Lindgren, Emmi Liulia, Raigo Megerild, Heikki Mikkonen, Sanni Pietilä, Jukka Sappinen, Teemu Siltanen, Anna Ulvinen, Ville Vahosalmi ja Juha Viinikainen.

Toimituskunta ei saa palkkiota, eikä lehdellä ole rahoitusta.