2013 - 03 - kansi_1303.png

Pääkirjoitus: Uskottava muttei vakava – jo vuodesta 2008

Reetta eiranen

Tällä numerolla Hybris täyttää viisi vuotta.

Aluksi teimme Hybristä historialehtenä Tiinan kanssa. Ensimmäiset viisi numeroa ilmestyivät pelkästään painettuina. Anna, Jari ja Susanna tulivat mukaan keväällä 2010 ja laajensimme lehden alaa yleisemmin tiedelehdeksi, humanistis-yhteiskuntatieteellisen painotuksen säilyttäen. Samalla siirryimme verkkoon. Matleena tuli mukaan vuosi sitten.

Olemme julkaisseet verkossa jo kymmenen Hybris-numeroa. Numero 3/13 ”Työ” on yhdestoista. Panoksensa verkkolehtiin on antanut yli 60 eri kirjoittajaa useilta tieteenaloilta.

Vuodenvaihteessa toimituskunnan kokoonpano uudistuu jälleen. Päätoimittajina aloittavat Anna ja Matleena. Uusina jäseninä mukaan tulevat Emmi, Teemu ja Jukka. Jari siirtyy kokopäivätoimisesti ylioppilasliikkeen palvelukseen, itse jatkan vielä toimituskunnassa, mutta lienee odotettavissa, että jossain vaiheessa konkarit jättävät kentän kokonaan.

On ollut upeaa ja välillä yllättävääkin, miten monia kirjoittajia Hybris on kiinnostanut ja miten hienoja juttuja lehteen on saatu. Kiitos kaikille! Ja ennen kaikkea kiitos Anna, Jari, Matleena, Susanna ja Tiina – Hybriksen tekeminen teidän kanssanne on ollut hauska retki!

Koska jotkut jutut kestävät aikaa, lainaan lopuksi ensimmäistä verkkopääkirjoitustani: ”Hybriksenkin tavoitteena on olla uskottava muttei vakava, suora muttei yksinkertainen sekä viihdyttävä muttei typerä.”

Niinpä!