Numeron 3/2020 kirjoittajat

FM Liisa-Maija Korhonen on tohtorikoulutettava historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa Helsingin yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutkii Colonia Finlandesan siirtokunnan suomalaisten uudisasuttajien kertomuksia ja kuvauksia Pohjois-Argentiinan Misionesista 1900-luvulta. Hän on tutkimuksessaan kiinnostunut erityisesti tunteiden ja koloniaalisuuden kytköksistä kolonialismin synnyttämällä kontaktivyöhykkeellä, jossa ihmiset, kulttuurit ja käsitykset kohtaavat ja törmäävät.

Kerttu Willamo on vastavalmistunut filosofian maisteri, joka opiskeli sukupuolentutkimusta ja alkuperäiskansatutkimusta Helsingin yliopistossa.

Jan Björke on historian jatko-opiskelija Tampereen yliopistossa. Kiinnostuksen kohteena on merkitysten luonti ja menneisyyskäsityksen muovautuminen populäärikulttuurin kautta.

Eero K.V. Suorsa on tohtorikoulutettava Turun yliopiston filosofian oppiaineessa. Hän tutkii väitöskirjassaan esteettistä kirurgiaa ja ihmisen parantelua. Suorsa on kiinnostunut populaarikulttuurin ilmentämistä esteettisistä valtasuhteista ja miten ne ilmenevät arjessa.

Paula Puolakka (FM, aate- ja oppihistoria) on kaksikielinen kirjoittaja sekä beat-runoilija. Kandidaatin-tutkielman Puolakka teki vuonna 2011 Sōtō Zen-luostarielämästä. Vuonna 2012 hän teki pro gradunsa juutalaisten kertomusten verkostoista. 2017 Puolakalta ilmestyi runokirja suomeksi. Lisäksi englantilainen pienkustantaja julkaisi Puolakan kolme lyhytromaania englanniksi. Vuonna 2018 ilmestyi hänen toinen runokirjansa. Puolakka on, esimerkiksi, sijoittunut 1. ja 2. sijalle Bowens Chapel:in (NC), Re:fiction:in, Literative:n ja Niilo Mäki Instituutin kirjoituskilpailuissa sekä saanut tekstinsä Woody Guthrie Poets:in (OK) ja AQB:n (UK) kilpailuantologioihin ja ansainnut kunniamainintoja.

Konsta Kolehmainen on historian opiskelija Tampereen yliopistossa. Hän tekee tällä hetkellä pro gradu -tutkielmaansa siitä, kuinka filosofisen semantiikan käsitteenä "totuus" on mielletty 1900-luvun alun yhdysvaltalaisessa historiateoreettisessa ajattelussa.

Tanja Juuri tekee historian väitöskirjatutkimusta Tampereen yliopistossa. Väitöskirja käsittelee kanadansuomalaisen siirtolaisyhteisön identifikaatioita sekä monipaikkaisuuden ilmiötä 1900-luvun alussa. Hänen erityisiä kiinnostuksenkohteitaan ovat ihmisten liikkuvuus, translokaalit yhteydet sekä työväenhistoria.

Rita Dahl on viestinnän ja vuorovaikutuksen opettaja ammattikoulussa, monialainen tietokirjailija, kääntäjä ja kirjailija. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden ja filosofian maisteri, medianomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Dahl on myös pian täysin pätevä suomi toisena kielenä -opettaja. Dahl on julkaissut tietokirjoja sananvapaudesta, viidestä eri maasta ja kulttuurista, Suomen kaivoksista ja kaivospolitiikasta, ja itsensä työllistävistä taiteilijoista. Häneltä on tulossa globalisaation haasteita käsittelevä tietokirja keväällä 2021 ja suomi toisena kielenä -esseekokoelma syksyllä 2021. Dahl on julkaissut 20 kirjaa ja viisi käännöstä (sisältää ensi vuonna tulevat julkaisut). Viimeisin käännös Sielun kestää kauan palata kotimaahansa on ilmestymässä alkuvuodesta 2021 kustannusliike Parkolta. Dahl toimittaa ja kääntää parhaillaan myös galicialaisen nuoren runon antologiaa kustannusliike Parkolle. Tietokirjoissaan ja toimittajan työssään Dahl on hyödyntänyt perehtyneisyyttään naistutkimukseen, valtio-oppiin, taiteen tutkimukseen, teksti- ja diskurssianalyysiin sekä muihin yhteiskunta- ja humanistisiin tieteisiin. Hän on erikoistunut portugalinkielisten runouksien kääntämiseen ja esilletuontiin suomenkieliselle yleisölle.